back on track

helgen hemma var toppen. den gick fort men annars var allt kanon. direkt efter jobbet i fredag åkte vi hem mot örebro. Vi fick åka hem med en kille fron örebro som skulle till örebro för att fest över helgen. så jag och tammert begav oss hem medans emelie stannade hemma. När man var framme i örebro överraskade med mamma och pappa med att komma hem. hade inte sagt något , kan lova att mammsen blev chockad. hon började gråta och krama mig så jag skulle att jag skulle bli platt som en plattfisk. så fredags kvällen spenderades hemma och berätta hur allt var sen blev det en kvälls promenad med elin och altlas.
Lördagen var fullspacad. tammet och jag sprang runt på marieberg, ikea och systemet som yra höns för att hinna allt innan tre. tror vi fick tag på nästan allt även lite för mycket grejer blev det. väl hemma sen fick jag min köttfärspaj som jag hade tjata om. den tog man en snabb dusch och vilade ett tag innan man skulle göra sig i ordning för kvällen, problemet var bara att när jag öppnade garderoben hemma fanns det inga kläder alls och jag hade typ inte tag med min någpra kläder. så där hade vi ett bigg problem. men hittade tills slut en tröja som var min mammas gamal som fick duga. Sedan bar till av till la pamas för att äta med malin. det var underbart gott och trevligt. har verkligen saknat dig stumpan. Därefter begav vi oss till förfesten hos malins bror. där malin, sofie, malin, manda, hennes brors kompis. sen kom jocke och niklas och dom dit. så det var riktigt trevligt. lite litet bara. kvällen avslutades på satin, där man träffade nästa alla man känner kändes det som. så det var skönt att träffa alla nu när man var hemma.
den sista dagen i örebro för denna gång spenderades väl. packade med allt jag skulle ha, åkte runt lite med tammert, fixade ordning på mitt rum, käkade pappas underbara potatisgratäng, kollade idol repisen och sen kollade jag även på lillåns innebandy match med jocke. sen vi åtta tiden bar det av tillbaka hem, som man nu kan säga. tror jag sov hela vägen upp vaknade bar två gånger och det var när det var bensträckare. tro på fan inte var de två mongorna säger när vi stannar första gången och går in på satiol. vart är vi någonstanns. det frågar dom tjejen i kassan. hon svara vaa. då säger jag är ni dumma eller vi är ju i karlstad. fyfan det är illa, jag sova hela vägen med har koll. vet inte riktigt hur vi hittade hem.
så nu sitter man här i lägenheten, lille tammert har nyss gått och lagt sig, vilket jag med ska göra snart. emelie är i duschen och jag sitter och spelar nitendo 8 bitar och 64. så förbannat skoj !
nej nu ska jag spela klart innan sägen kallar.
tjaarå

emlie und jennie

ännu en kväll då vi sitter framför datorn pratar med lite folk hemma och lyssnar på musik. men snart måste vi til sängs. upp tidigt i morgon. i mrogn blir det även en tur hem för min och tammerts del. emelie stannar kvar , men hennes mamma oc´h denisen kommer på besök och en annan lite sparver ;) spännande ! wooohh

denna dagen har man vart på jobbet från åtta till fyra. idag gick det bra på jobbet timmarna sprang iväg, det kanske var för att ja och lilltammert hittade op saker för att underhålla oss. säger bara, fan viket tur att jag såg att du håll på att paketera det. hahah  efter jobbet cyklade vi hem sen sov vi ett tag och gjorde matlådor innan vi åkte hem till johan, en kille i styrelsen, han hjälpte oss med bredband och tv grejer , sen snackde vi om jobb som han sa hjölpa oss att få sen.

nu har man nss packal klart in för imorogn. ska bli skönt att träffa alla och pussa lite på mina djur och krama på mamma ! 

nej nu ska jag och mumlig gå och lägga och oss och snacka lire skit !

hadet

tjjaaa

slevik-mållös

då var första matchen avklarad. Finns inte så mycket man vill säga om den. vi förlorade med 5-1. vet inte rkrigt vad som hände, men ingen var på topp. alla var otaggade och det var en träkig match. matchen började iallefall bra med att jossan gjorde första målet och vi ledde med 1-0 sen vet jag inte vad som hände. jag fick spela center vilket jag aldirg gjort på en match i hela mitt liv, men dom har fått för sig att jag är back/ceneter, fast jag är back, ibladn forwrd. men det är skoj, lite svårt bara i försvaret. 
vill helst glömma denna match, vilket jag håller på och göra. glömde att säga att jossan blev matchen lirre, så hon fick en t-shirt. så nu slipper vi trätta ett tag. haha



mördar bron


här är våran stad som vi bor i , fredriksstad. längts till höger ser ni den förbannade bron som vi cyklar över tåv gånger om dagen. fyfan på den säger jag bara. den såkallade cykelbanan för att ta sig över är endast 1 meter bred så man vet ju inte om man ska hålla sig långt till höger mot vattnet där man kan ramla ner och bryta alla ben i kroppen eller mot vänster där alla bilar kör och man kan bli helt mos av alla bilar och last bilar som kör där. jag säger bara mördar bron!!

först matchen

då var ännu en dag på jobbet avklarad. taack, börjar bli riktigt lång tråkigt på jobbet. men det om gör det kul är att vi alla är på samma ställe och att tammert får en ett gott skratt minst en gång i halv timmen. anna, en annan tjej från svergie som spelar i vårat lag jobbar också där. Det vi gör på jobbet är att paketera sportkläder från ett företag som heter sportman. Det fungerar så som när man beställer kläder från hm, det är vi som paketerar kläderna som beställs. Det är rätt skoj, men det är så ensidigt. bara samma sak hela tiden, sen står man på samma ställe hela tiden förutom när man har en vara som är fel på eller om det är fel storlek. då får man gå till lagert och byta. sen när vagnen är slut får man hämta en ny. men men pengar är ju pengar som sagt.
så  idag är det seriepremiär. både och och tammert fick vara med på matchen. det var ju inte säkert att man fick vara med eftersom vi är fyra svenskar i laget och dt är bara tre som få vara med på laguppställningen.så nu är man grymt taggad. fyfan vad kul det ska bli. men nervös är man allt. om en halv timme bär det av mot hallen. Har nyss laddat upp med et riktigt äggmacka. underbart gott.
ikväll blir det duscha och kanske kollar lite tv innnan man måste sova för att upp att jobba nästa dag igen.
nu måste man byta om !
hare bra där hemma
saknar eeeerrr!!
tjjarrå


tisdag kväll

så var det tisdag igen. nu har man vart här i en veckan och tre dagar. tiden går så förbannat fort. denna dag har vart lång har nog bara vart hemma en halvtimme i morse sen nu har man var hemma i två timmar. var på jobbet från åtta till fem sen till träningen som började halv sju, sen blev det cykling hemåt. måste bara berätta hur jobbigt det ör att cyklar till jobbet varje morgon. vi får cyklar över en bor som är hur lång och brant  som helst. själv tyckr jag inte bara att det är grymt jobbigt utan det är rikigt läbbigt. för det är så jävla högt, men man måste tänkta possitivt som jag alltgör, så snacka om beach låren och rumpan sommare 09 vi kommer ha.

nej nu måste jag sova för i morgon blir det jbba mellan 7-3 sen hem för att sedan spela först serie matchen i morgon, är faktiskt nervös, men usch så skoj det ska blir =)

hare braaa

en veckan och en dag

äntligen har vi fått internet. den första veckan har varit toppen. emelie, jag, denise, min mamma och emelies mamma åkte upp hit i lördags. PÅ söndagen kom min pappa och tammerts föräldrar upp med sista flytt lassen. så hela helgen spenderades med att plocka upp grejer och fixa med allt. söndagkväll, måndag och nästan hela tisdagen spenderade jag med emelie. vad hon och jag gjorde själv i norge på 120 kvm ? ja ni, hon låg skeden med mig medans vi kollade på  one tree hill, avsnitt efter avsnitt. ganska mysigt men lite trångt. På tisdag kvällen kom tammert upp sedan bar det av till den första träningen. i onsdag började jobbet. vi, alla tre, jobbar på ett lager. där vi packeterar kläder. det är helt okej och sen är det skönt att vi alla är på samma ställe.
har hunnit spela en tränings match också. det gick bra. vi vann med 6-0 tammert gjorde tre mål och själv blev det två. det är riktigt skönt att ha kommit igång med allt igen, innebandy och jobba.
i helgen har man jobbat på lördagen sen var vi iväg och kollade på herr matchen. därefter några one tree hill innan festen var igång. vi var hemma hos och en del folk var här. kan lova att i natt vaknade jag på det värsta sättet jag någonsin har gjort. ett helt stor glas vatten i ansiktet. aa tammert, jag är fortfanade sur på dig för det!!!! idiot.

orkar inte skriva mer nu. ska iväg och handla lite . hare bra där hemma.

tjarrå

heeerrrrå sweden

nu bär det av, om en kvart kommer emelie, denise och emelies mamma hit. sen så bär det av mot våran lägenhet. känns fortfarade konstigt att säga det, jag har en lägenhet. men så är ju fallet.

igår var världens stressigaste dag, kändes som att grejerna man behövde gör aldirg tog slut. men vid halv tio åkte jag bort till norr till malin och dom sen blev det utgång. åhejochhå vad man får sota för det nu, är sliten kan jag lova. tyckte inte ens att det gjorde ont när jag klämde fingret nyss i bilen.

neej nu måste jag dricka lite vatten, gå på toa, kolla om mammsen är klar med allt och packa ut det sista.

vi ses i norge! TJJAARÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ


n


Misssss you

fasiken vad jag saknar dig tjejen!



taaaack

var hemma hos sötungen lisa förut. fixade och ordnade med en masssa foton. jag fick kort från balen och en massa minnen från klassen. så i morogn ska jag ivägoch framkalla en massa bilder och skapa mig ett fint album! är verkligen super tacksam lisa. fick även träffa madde k som var där. får även träffa dessa härliga tjejer i morgon innan ja åker.

shiiit bara en dag kvar i morgon. är grymt taggad men har ändå en konstigt känsla i magen!

tjaarrå




jag och lisa innan balen


Josefin tammert

vad ska man säga om denna tjej? hon är så jälva klockren. vad man än gör med henne har man så förbannat kul och dör av skratt. för man kan aldirg slutas förvånas av denna mänskliga varelse.  ett exempel på det är ihelgen när hon skulle spika fast en sladd eftr fönster karmen. då lägger hon en kökshanduk för karmen så hon inte spikar på den så den går sönder. Det är ju smart tänkt, men tror på fan inte att hon spikar fast handuken i väggen. som sakt man slutas aldirg förvånas! här kommer trer bilder från tre av dem roligaste stunderna med henne!

En sommarkväll i somras
Vi började kvällen här hos mig. Tammert börjar korka upp ider efter cider, drink efter drink. Vi halv elva drar jag iförväg för att dra ut med några andra. jag säger till tammert att lägga ut min nykel för att jag måste komma in i natt efter jag skulle jobba dagen efter klockan tio, vist svara hon glatt! klockan två ringer hennes kompis sofia och säger att tammert är hemma hos henne deckad. då har tjejen virrat bort sig när hon skulle gå ifrån mig, ringt till fia som fik komma och hämta henne. hon låg på golvet i föra sätet, när hon kommer upp till fia duschar dom av henne och lägger henne isängen, men tammert vill inte detta utan lägger sig på golvet i hallen. något av detta kommer hon inte ihåg. jag ringer upp fia och ber henne fråga om nykel. hon letar oich det är klart att den låg i hennes ficka. klockan var så halv tre. jag får panik. jag får gå hem utanför fia som bor vi karljohan skolan. hämta nykel men klockan blev så jälva mycket så jag fick sova hos en vän. somnade nog vid fem, upp vig halv nio för att ta bussen till jobbet. tror inte att det finns någon virrigare person. grädden på allt var att både och hon jag glömde bort att det fanns en varelse kvar i mitt hus som fick vara själv där lite allt för länge, snacka om att hon fick panik när jag kom på det på morgonen ;)


Viking line cup i Falun
Här ligger hon igen. Det var den först maj 2008 10.55. Vi skulle spela våran första match i vinkingline cup om fem minuter. tammert är helt död och sliten eftersom det var valborg dagen innan. denna tjej tog sin sista drink halv sex på morgonen och vi hade samlingen halv sju och första matchen var elva.. kan lova att bil resan upp till falun var nog den roligaste resan jag gjort, men detta var inte bara pågrund av henne. men som tammert själv sa, det var ju valborg!



Sälen -08
Denna helg var nog en av dom roligaste jag upplevt. Allt kan sumeras med bilden på tammert. Klockan är väl sisådär tio elva på morgonen. hade preis kommit till backen. tammert är lite halv full fortfarande och har morgon frillan med sig. Men inte nog med det, lillen hade kvällen innan blivit lite för full och på vägen ut från krogen hade det var lite "halt" så kvinnan ramlande in med ansiktet in i ett stålräcke. men på allt detta så ler hon fortfarande!! man kan inte vara mer än stolt över denna tjej. så fort jag mår dåligt eller klagar på vädret så tar jag fram detta kort. så det får mig att förstå att även hur dåligt man mår ,så ska man se från den ljusa sidan och le, för det finns andra som har det värre! det är iallefall tammets inställning!



 och nu ska ja bo med denna tjej i ett halv år i norge och jag kan lova att det kommer blir flera stunder som kommer vara värda att minnas och bli ett gott skratt för livet

men som sagt, man kan ju inte göra annat än att älska bruden!

chaite

träffade malin i går på stan för att ta en fika och äta lite ihop. blev först chicken alfredos och sedan till java för att drika en chai te. Deras chai te är underbart god. Kommer verkligen sakna dig malin när jag är borta!

När jag vakande upp i morse fick jag lite panik. Jag åker om två dagar, jag har bara två hela dagar kvar i örebro och har så myket jag måste hinna göra, så många jag vill hinna träfffa.
så denna dag kommer bli full rulle. tammert kommer hit nu, så ska vi ringa till kfum kansliet och sedan åka dit. Sen ska vi iväg och handla en massa grejer, sen måste vi ringa hyresvärde, fan och det blir jag som får göra eftersom dom andra två inte förstås sig på norska.
sen ska jag till lisafisa klockan fyra. vi ska bränna ner en skiva med en massa foton från balen, smögen och andra tillfällen.

aja vi ses i dimman!

sol, värme och bad.....

är precis vad jag skulle vilja ha nu. tillbaka till turkiet.






Höger regeln

Denna regel är något som vi aldrig följer här i sverige. här tänker alla största vägen går först. vilket jag själv tycker är rätt skönt efterosm jag har lite svårt med höger regel. men i norge är det helt tvärtom. I fredrikstad finns det inte ett ändå stopljus, inte en ändå huvudled. Det är bara höger regel i varända korsning. Man bli ju nästan påkörd vid varannan korsning. och inte tala om vilka korsningar dom har. sa fel en gång när jag skulle visa vägen, jag sa kör till korsningsrondellen. men jag lovar att det finns säkert minst fem korsningsrondeller i norge. deras korsningar är helt konstiga. jag säger bara. för första gången är jag glad att jag inte har körkort!

sista tisdagen

då var det tisdag igen. dagarna bara rullar fram. Denna dag/natt började förjävligt. kunde absolut inte sova för jag fick sova i en jävla ikea tältsäng. Den är varken mjuk eller skön+ att jag hade tränings värk så jag skulle ha behövt en hästens säng. somnade nog inte fören runt tre. och vid sex sitter min så kallade hund utanför min dörr och snyftar oh river i dörren för att hon vill komma in och sova i min säng för att pappa har åk till jobbet. fyfan . var skit arg för jag änterligen hade blivit trött och kunde sova. Jag viste att det inte var någon ide att ta in henne efterosm hon inte skulle få plats i sängen. men efter en kvart orkade jag inte mer så jag släppte in henne och slänge upp henne på soffan. fyfan vad arg jag var. då ville jag bara tillbaka till norge, till min säng, utan hund!

sista tisdagen i örebro. känns ganska skumt faktiskt. tänken på att nästa tisdag vaknar jag upp i norge och bor där. Men jag längtar faktiskt tills lörsdag. jag trivs så sjuk bra där borta. jag älskar att göra nya saker och träffa nya människor vilket det blir massor av där borta. så det kommer bli röööj! så denna sista tisdags ska tas vara på så bra det bara går. börja med att packa alla träningskläder och tvätta och hålla på. sen upp till systemet med lilltammert. för att senare ikväll avsluta kvällen med utgång. jag emelie och manda är grymt taggade.

jalla hey

yeaaah

fan vilken underbar helg. fredagen var lugnt, var med emelie och tog det lugnt, kollade film och hämtade cp jonas från jobbet vid tolv oh skjussade hem han. sen sov vi, båda två i min 1,20 som låg på golvet eftersom den skulle resa till norge morgonen där på. likså skulle vi. så vid nio drog vi i väg. tog lite tid att komma iväg eftersom en viss tammert hade haft en lite mer farfyld fredag än vi. när vi kom fram till norge var det bara för mig att åka dirket till hallen och köra första matchen. eftersom jag bar är 19 fick jag spela med både juniro och dam laget. så på lördagen blev det två matchen och på söndagen fem tror ja. Vi vann alla matcher utom en. så vi vann junio finalen med kom tvåa med dam. men jag kan lova att jag aldirg vart så trött och stel i hela mitt liv. på söndagen fick jag först springa från en match till nästa hall för att bara hoppa in och spela juniro matchen. och tio minuter efter junior finalen var det dam finalen. fyfan säger jag bara. hade inte spelat en innebandy match på typ ett halv år. och jag kan lova att det märktes. dessa muskler har inte används på ett halv år. fyan har träningsverk i hela kroppen. både jag och jossan hade jävligt svårt att komma upp ur sägen i morse.
så längenheten, den är helt underbar. vill bara tillbaka till den nu. den är så stor och mysigt och det ligger så jävla bra till. kan inte bli bättre. så på lördag blir det den riktigt flytten till norge. sen får vi se när man kommer till örebro igen nästa gång. 

efter min först match, precis innan jossan skulle göra sin, sen är det theres tränaren fast och spelar också!


 tjaaråå


Studenten 2008



när jag satt och la upp en massa bilder i dag fick jag en hel del minnen från denna dag. var helt klart den bästa dagen!

Snart bär det av,,,,

på lördag dra först flytt lassen iväg till norge. jag emelie och tammertt drar iväg först tidigt på lördag eftersom jag och jossan har innebandy cup i helgen. Lite senare åker våra pappor upp med en släpvagn full med grejer. Det som flyttas i helgen blir sängar, köks grejer, kläder och kyloch frys och spis. I norge är det så att man tar med sig allt när man flyttar, så vi har lvit tvunga atrt skaffa spis,kys,frys,barundskåp och persijener, hah vetfan hur det stavas. Fick även veta i dag att det inte finns någontvättstuga eller tvått maskin, så nu måste det fixas också, om det nu finns möjlighet att ha tvättmaskin ilägenheten. annars måste vi köpa på oss en jädrans massa trosor och sportbhar.

i morgon blire packning för fulla rullar. hem till tammert och fixa alla hennes grejer, köra allas sängar hem till mig. packa in så mycket av tammerts saker som gå i hennes bil. åka till skattevärket och fixas massa skit. få kontakt på barbro. sen måste jag ooh jossa n gå ner till bandyplanen som finns är ute i lundby oh köra lite, har inte spelat en match sedan april sedan dess har jag bara tränat innebandy en gång och det var när vi prov tränade för slevik för två månader sedan. så vetfan hur det ska gå i helgen.

nu har jag änterligen fattat hur man får in bilder på facebook. skafffade det för ett tag sedan men har inte fattat ett skit men nu är man igång. har lagt in massvis med fula kort. dom bäst är på tammert. dö varje gång jag tittar på dom.

nej nu måste jag sova, ska upp tidigt i morogn för att köra igång!


måste bara säga. jävla klapp käft!

jennie

morgonar

i morse när jag vaknar så känner jag mig lite halv seg och trött och tänker usch vilken jobbig morgon, men så ringer jag tammert vid tio och får höra hennes morgon. Den slår fan alla mina värsta morgonar. hon vaknade kvart över fem. kunde inte somna om fören kvart i sex. sedan vid sju ringer hennes mamma och sägre att hon måste hem med bilen. så tammert går upp tar på sig kläder och kör från sörby till lillån. när hon kommer dit får hon reda på att hennes mamma inte alls behövde bilen, eller inte fören ett. hon blir skit sur. tar först 16 bussen tillbaka till storschen. den gick då 07.25 byter buss på stan till 12. när hon kommer upp i trappen märker hon att hon glömt sin mobil hemma i lillån. hon får panik eftersom hon vet att hon måste ha den för att vi skulle få tag på henne och stark var ju inte hemma, för han jobbade. så hon vänder och ta första bussen tillbaka till lillån. går till sin mammas jobb får reda på att bil nykel är hemma, får gå hem. sedan tar hon bussen igen tillbaka till storschen. På bussen tappar hon sina trosor när hon ska gå på, hon märkte inte det först, fören busschaffisen säger, du tappade något. hhahaha. sen när klockan var tio ringde jag hon. hon var skit sur och var i trappan upp till stark. jag började asgarva när jag hörde hennes morgon och vart på så strålande humör. jag ska aldirg mer klaga på min morgonar!  

Onsdag morgon

gårdagen var helt okej, först en massa snack med natta sen blev det satin. efter det blev det en härligt cykeltur hem i min ensamhet.fyfan vad fort det gick. trappade som jag aldirg gjort förut, var nog hemma på tio minuter tror jag. är faktist ganska stolt.
oj vad grejer som ska fixa nu idag
- betala in först hyran
-möte på arbetsförmedligen
-Få tag på barbro och träffa henne så hon ska skriva på papprenaså vi får spela i ett annat land
-Få tag på en kyl och frys
-planera hur vi ska flytta alla våra grejer och när
-springa
-packa
-skriva matlist som vi ska handla

jag kan fortsätta för det är så jäklans mycket. vet inte hur ja ska hinna allt men det löser sig nu. skulle vilja åka till elin i stockholms. men jag kommer verkligen inte hinna. har inte träffat henne på tre veckor och om jag flyttar så vet jag ju inte när nästa gång blir.men jag ska försöka komma upp nästa vecka hoppas jag.

nej nu måste jag sätta igång. just ja nummer ett på lista. gå ut med vovven!!

tjarråå

tisdagen den vetfan

idag ska jag och nata suarez ta med oss en filt, kanske två oh lite vin och ljus. sätta oss i stadsparken och mysa lite. funderar stark på att ta med min vinterjacka eftersom jag ska cykla hem sedan. men det tyckte natta vad en dum ide. så då blir långfillingar i ställe.

ännu en stressig dag i morogn. fyfan vad grejer som ska fixas. börjar nästan ångar flytten nu, nej nej skoja bara. men fyfan vad saker som ska fixas. hejohhå. tur att min mamma är så snäll och hjälper mig packa och tvätta!

nej nu måste jag ta på mig några kläder. heejohhåå!

SNYGG SEXIG OCH SINGEL



så här roligt har man när man åker 33 mil till fredrikstad!
tror fan inte att man kan bli rundare i ansiktet, haha.

live från bilen

idag bar det av till norge igen. Idag skulle vi skriva på kontrakt på lägenheten och kollar runt i den och mäta massa. Lägenheten är hur stoooooooooor som helst. vardagsrummet har sju fönster och varje förnster är 1.40 cm. hahaha. vist rummet är så man kan dela upp det men sjukt dörra, men det är förbannat stor. vi får plats för hur mycket grejer som helst och människor, så det är bara att komma och hälsa på sen.
nu är det helt sjukt vad grejer som måste fxas. skit mamma. det blir sova tidigt i kväll och upp i morgon tidigt och början packa!

herrrrrrrrrrrrrrrååå sverige


RSS 2.0